Why Not?

You can get help here if Freeciv doesn't start on your computer, or if you keep getting fatal errors while playing etc.
User avatar
Arbogast
Elite
Posts: 412
Joined: Tue Jul 16, 2013 9:09 am
Location: France

Why Not?

Postby Arbogast » Thu Jun 19, 2014 6:30 pm

Why I can not build a city here? I tried 3 times with no luck.
Attachments
no-city.jpg

cazfi
Elite
Posts: 1718
Joined: Tue Jan 29, 2013 6:54 pm

Re: Why Not?

Postby cazfi » Thu Jun 19, 2014 7:02 pm

Didn't it tell? My first guess would be that somebody else has already built city, that you don't see, too near.

User avatar
GriffonSpade
Elite
Posts: 578
Joined: Mon Apr 29, 2013 4:41 pm

Re: Why Not?

Postby GriffonSpade » Fri Jun 20, 2014 1:56 am

cazfi wrote:Didn't it tell? My first guess would be that somebody else has already built city, that you don't see, too near.


Yes, very possibly your 'mincitydist' server setting. If it's set high, it can make it very easy to be unable to build due to another player you can't even see.

User avatar
Arbogast
Elite
Posts: 412
Joined: Tue Jul 16, 2013 9:09 am
Location: France

Re: Why Not?

Postby Arbogast » Fri Jun 20, 2014 2:08 pm

No, no. I checked around before trying to build. All clear but when giving the 'B' command to build, nada. No error message, no comments from the server, nada.
Besides, the red city border indicates good placement, don't it?

cazfi
Elite
Posts: 1718
Joined: Tue Jan 29, 2013 6:54 pm

Re: Why Not?

Postby cazfi » Sat Jun 21, 2014 5:13 pm

Arbogast wrote:Besides, the red city border indicates good placement, don't it?

As far as client (you, player) knows. But server is not allowing you to found the city.

Do you have savegame from which to reproduce?

User avatar
Arbogast
Elite
Posts: 412
Joined: Tue Jul 16, 2013 9:09 am
Location: France

Re: Why Not?

Postby Arbogast » Sun Jun 22, 2014 9:46 am

Ah sorry, I wonder if I can find it since I have been playing it. I will try... ;)

EDIT: Found it but it's weird. When replaying it to found the city, and it worked!
I think this is a minor glitch that has happened before and I think that it is just the server adding 1+1=0. LOL.
But thanks for your attention.
I'm including the turn where it happened, if it is any use.
Attachments
pip-T0179-Y01290-quitidle.sav.bz2
(82.33 KiB) Downloaded 69 times