How to use the ingame Editor ?

You can get help here if Freeciv doesn't start on your computer, or if you keep getting fatal errors while playing etc.
ricorico94
Posts: 12
Joined: Wed Jul 03, 2013 6:40 am

How to use the ingame Editor ?

Postby ricorico94 » Wed Jul 10, 2013 5:18 pm

Hi,

I tried to switch on the Editor while playing a game. I can them modify the map, add units, create cities, etc.
But I can't make the "properties" button working. When I click on it, I see a list of players (it looks working). But if I click on units or cities, the lists are empty. I tried to "refresh", I tried to click (left click of mouse) on cities, units, but nothing looks working. (I also tried ALT+right click, and several others..)
What am I missing ?
I am using freeciv 2.4.0 beta2(GTK+client) under windows7.

Ricorico94

Sarilho1
Posts: 34
Joined: Tue Feb 12, 2013 3:02 pm
Location: Portugal

Re: How to use the ingame Editor ?

Postby Sarilho1 » Thu Jul 11, 2013 10:25 am

It happened th same with me. There was a time that I could use that but I can't remember what I did.

cazfi
Elite
Posts: 1723
Joined: Tue Jan 29, 2013 6:54 pm

Re: How to use the ingame Editor ?

Postby cazfi » Thu Jul 11, 2013 5:38 pm

Instead of clicking properties button, try to open properties dialog by middle-clicking on tile. Then the dialog lists everything on that tile. (Seems to also remember it so that if you close the dialog and then open it with the button, it still lists what was in last selected tile)

Sarilho1
Posts: 34
Joined: Tue Feb 12, 2013 3:02 pm
Location: Portugal

Re: How to use the ingame Editor ?

Postby Sarilho1 » Mon Jul 15, 2013 12:51 pm

cazfi wrote:Instead of clicking properties button, try to open properties dialog by middle-clicking on tile. Then the dialog lists everything on that tile. (Seems to also remember it so that if you close the dialog and then open it with the button, it still lists what was in last selected tile)


What do you mean by "middle-clicking on tile"?

User avatar
Caedo
Elite
Posts: 480
Joined: Sun Feb 10, 2013 10:21 pm
Location: Stuttgart, Germany

Re: How to use the ingame Editor ?

Postby Caedo » Mon Jul 15, 2013 2:11 pm

Sarilho1 wrote:
cazfi wrote:Instead of clicking properties button, try to open properties dialog by middle-clicking on tile. Then the dialog lists everything on that tile. (Seems to also remember it so that if you close the dialog and then open it with the button, it still lists what was in last selected tile)


What do you mean by "middle-clicking on tile"?
Use your middle mouse button.
~S.C. L.

Sarilho1
Posts: 34
Joined: Tue Feb 12, 2013 3:02 pm
Location: Portugal

Re: How to use the ingame Editor ?

Postby Sarilho1 » Mon Jul 15, 2013 2:29 pm

Oh! I don't use a mouse...

ifaesfu
Posts: 25
Joined: Thu Feb 21, 2013 9:13 pm
Location: Huelva, Spain
Contact:

Re: How to use the ingame Editor ?

Postby ifaesfu » Tue Jul 16, 2013 4:17 pm

Then click left button and right button of the mouse pad at the same time, if you use it.