Page 1 of 1

Unable to enter the game

Posted: Thu Jan 10, 2019 9:04 pm
by Guilhem38760
Hi everybody,
I'm relatively new to this game and had a big problem when i started setting up the game;
when I messed around with the resolution I accidentally set it too big for my screen and now whenever the game launches I am unable to reach any windows.
So I was wondering how you could modify the resolution in the files; this would really help and I thank anybody who'll reply.
-G.

Re: Unable to enter the game

Posted: Thu Jan 10, 2019 9:33 pm
by Wahazar
Search for freeciv-client-rc-* file (somewhere in hidden .freeciv dir)

Re: Unable to enter the game

Posted: Thu Jan 10, 2019 9:47 pm
by Guilhem38760
Thanks for the quick reply but after searching through the files I didn't find anything that ressembles what you described :/ .

Re: Unable to enter the game

Posted: Fri Jan 11, 2019 9:23 pm
by madmax
Maybe have a look at some messages in this thread?
If that doesn't help, you'll have to give more details, for starters where and how did you "mess around with the resolution"?

Re: Unable to enter the game

Posted: Fri Jan 11, 2019 9:52 pm
by cazfi
Which version? Which client?

Re: Unable to enter the game

Posted: Fri Jan 11, 2019 10:14 pm
by Guilhem38760
It's the experimental verion.

Re: Unable to enter the game

Posted: Sun Jan 27, 2019 12:05 am
by louis94
Guilhem38760 wrote:Thanks for the quick reply but after searching through the files I didn't find anything that ressembles what you described :/ .


The .freeciv folder is located under your home folder and hidden by default. If you use the Gtk 3 client (the default), you can also launch it as follows:

Code: Select all

freeciv-gtk3 -- -r 640x480