Unable to login to account

You can get help here if Freeciv doesn't start on your computer, or if you keep getting fatal errors while playing etc.
cosyn
Posts: 4
Joined: Wed Sep 25, 2013 2:55 am

Unable to login to account

Postby cosyn » Wed Sep 25, 2013 3:05 am

EDIT: I managed to log back into my account by closing the entire window. However, I have encountered a new problem. After I joined, red text appeared saying 'cosyn has been removed from the game.' It also said 'AI has been removed from the game' for each computer player that was originally in my game. I clicked on Start Game, and I successfully joined my game with all my progress saved. However, all of the computer players were replaced with the same characters on harder difficulty. I know I can fix this in the settings, but will it happen all the time? Also, when I try to save the game again under the same name, I am told that I have to use another name. How can I save games without having to make a new title each time?

I know I'm asking a lot, but it would be very helpful if I got some advice. Thanks!

-----------

Hello, everyone

I started a game that I saved before quitting. Today, I joined a multiplayer match to observe for a bit, and the game automatically signed me in as an observer. Later, when I tried to open my saved game, the saved game had the correct title, it being 'World (cosyn),' but I was still logged in as an observer. I got an error message saying 'Cannot find save game with the name Observer9892.' I closed the browser and reopened it, but I still am logged in as the observer. How can I login as cosyn to play my saved game?

Thanks,

cosyn

User avatar
AndreasR
Elite
Posts: 698
Joined: Thu May 02, 2013 10:26 pm
Location: Norway

Re: Unable to login to account

Postby AndreasR » Wed Sep 25, 2013 8:32 pm

this problem occurs on play.freeciv.org, right? Are you able to reproduce this problem now?

cosyn
Posts: 4
Joined: Wed Sep 25, 2013 2:55 am

Re: Unable to login to account

Postby cosyn » Fri Sep 27, 2013 2:53 am

Yes, all the AI are replaced by the same leaders, but with the difficulties changed. Also, I'm not aware of how to save the game without making another name. I tried /save, but that didn't work.

cosyn
Posts: 4
Joined: Wed Sep 25, 2013 2:55 am

Re: Unable to login to account

Postby cosyn » Thu Oct 03, 2013 5:16 am

I'd just like to remind others that I am still having this problem. If I could at least be provided with an explanation for my problems, and how to save the game without renaming it every time, that would be greatly appreciated.

User avatar
AndreasR
Elite
Posts: 698
Joined: Thu May 02, 2013 10:26 pm
Location: Norway

Re: Unable to login to account

Postby AndreasR » Thu Oct 03, 2013 2:51 pm

cosyn wrote:I'd just like to remind others that I am still having this problem. If I could at least be provided with an explanation for my problems, and how to save the game without renaming it every time, that would be greatly appreciated.


hi again cosyn, I'll try to develop a fix to this, which will then be included in the next release.

Andreas

cosyn
Posts: 4
Joined: Wed Sep 25, 2013 2:55 am

Re: Unable to login to account

Postby cosyn » Fri Oct 04, 2013 1:07 am

AndreasR wrote:
cosyn wrote:I'd just like to remind others that I am still having this problem. If I could at least be provided with an explanation for my problems, and how to save the game without renaming it every time, that would be greatly appreciated.


hi again cosyn, I'll try to develop a fix to this, which will then be included in the next release.

Andreas


Thanks a lot! I really appreciate your help.

User avatar
AndreasR
Elite
Posts: 698
Joined: Thu May 02, 2013 10:26 pm
Location: Norway

Re: Unable to login to account

Postby AndreasR » Sun Oct 27, 2013 3:24 pm

cosyn wrote:
AndreasR wrote:
cosyn wrote:I'd just like to remind others that I am still having this problem. If I could at least be provided with an explanation for my problems, and how to save the game without renaming it every time, that would be greatly appreciated.


hi again cosyn, I'll try to develop a fix to this, which will then be included in the next release.

Andreas


Thanks a lot! I really appreciate your help.


I have released a new version of the Freeciv HTML5 client where this has been fixed. It would be great if you could test it again now.

Andreas