access freecivweb games on freeciv

Web version of freeciv at play.freeciv.org
visionm
Posts: 9
Joined: Sat Jun 20, 2020 2:34 pm

access freecivweb games on freeciv

Postby visionm » Sat Feb 13, 2021 4:00 pm

As I have gotten further into my freecivweb games I have noticed more and more that things start bogging down to the point where I can hardly do anything.

So I am just wondering if it would be possible to make my PBE moves on freeciv client instead of booting up freecivweb everytime.

If not maybe there is a way to improve performance.

any help would be appreciated my game has almost become unplayable.

User avatar
AndreasR
Elite
Posts: 717
Joined: Thu May 02, 2013 10:26 pm
Location: Norway

Re: access freecivweb games on freeciv

Postby AndreasR » Sun Feb 14, 2021 7:07 pm

What kind of computer do you have? cpu and memory. Which browser?

You can make the game run faster, by choosing a smaller map, or playing against fewer AI players.
What is the map size you are playing? How many AI players do you have?

You can also run your own FCW server easily by following the instructions found here:
https://github.com/Lexxie9952/fcw.org-server/

visionm
Posts: 9
Joined: Sat Jun 20, 2020 2:34 pm

Re: access freecivweb games on freeciv

Postby visionm » Wed Feb 17, 2021 12:44 am

i am using brave browser on a macbook air 2019 with 8gb memory and 1.6 GHz Intel Core i5 2 core. The deal is that I am playing PlayByEmail Games so I don't exactly have control over all of those things and honestly I don't know the answer to all of those questions but I do think it probably is a larger map and I do have a good bit of it explored.

So just as a test I set it to use web gl and things ran much smoother. The only problem with that is that I can't figure out what is what coming from the classic isometric tileset. it seems that it is just trying to use too much cpu. It will even spin up the fans just while i'm taking my turn.

visionm
Posts: 9
Joined: Sat Jun 20, 2020 2:34 pm

Re: access freecivweb games on freeciv

Postby visionm » Fri Feb 19, 2021 4:12 pm

well idk i guess it's okay. At least I can make my moves. it just bogs down a lot when it when there is a lot going on. would be ideal to be able to access the freecivweb games on a desktop client but it appears that is not possible.

User avatar
joseprobe
Posts: 1
Joined: Wed Aug 18, 2021 3:15 pm

Re: access freecivweb games on freeciv

Postby joseprobe » Wed Aug 18, 2021 3:17 pm

I hope that you were able to fix the issue. I’m a big fan of gaming and I’ve been playing all sorts of online games for the past 8 years. Lately, I’ve been playing a lot of league of legends and I really got into it. Even though before I never really cared about this game. I installed it 3 weeks ago and I’m loving it but I’m still feeling uncomfortable. That is why I decided to check some let's plays or guides on league of legends . I went on the internet and found a website that had a lot of information about the league of legends and not only. It really helped me understand how the game works.