Enemy Unit Identification

Smallpox vs. largepox, gen2 vs gen5, early war vs. peaceful alliances. Which is your favourite gaming style?
Livius
Posts: 4
Joined: Tue Sep 04, 2018 9:13 pm

Enemy Unit Identification

Postby Livius » Tue Sep 04, 2018 9:22 pm

Hi there,

I've installed the Windows version...

When playing the game, I see an enemy unit but I'm unable to immediately and automatically identify the enemy unit. I have to look up the unit online, which is rather tedious.

Maybe I'm missing something... Please let me know how to ID an enemy unit in game.

Thanks, Livius

User avatar
Corbeau
Elite
Posts: 788
Joined: Mon Jan 13, 2014 11:13 pm

Re: Enemy Unit Identification

Postby Corbeau » Tue Sep 04, 2018 9:28 pm

Middle-click ;)

Livius
Posts: 4
Joined: Tue Sep 04, 2018 9:13 pm

Re: Enemy Unit Identification

Postby Livius » Sun Sep 09, 2018 4:07 pm

Great. Thank you. Just bought a programmable mouse :)

nef
Posts: 29
Joined: Mon Jun 25, 2018 5:01 pm

Re: Enemy Unit Identification

Postby nef » Mon Sep 10, 2018 2:11 pm

Also <alt> left click if you have a cheap mouse you don't want to break.

Livius
Posts: 4
Joined: Tue Sep 04, 2018 9:13 pm

Re: Enemy Unit Identification

Postby Livius » Wed Sep 12, 2018 4:01 pm

Perfect. Thank you very much.

nef
Posts: 29
Joined: Mon Jun 25, 2018 5:01 pm

Re: Enemy Unit Identification

Postby nef » Mon Sep 17, 2018 1:12 pm

Freeciv needs a tutorial on how to use the client. This question has come up before so I should repeat an important comment:
The menu item "help" has a section on "controls" i.e kbd shortcuts. Worth a read.

Livius
Posts: 4
Joined: Tue Sep 04, 2018 9:13 pm

Re: Enemy Unit Identification

Postby Livius » Tue Sep 18, 2018 3:58 am

would be great if the "Help" was searchable...