Page 4 of 8

Re: Msys2 based Windows Installer testing

Posted: Sun Aug 28, 2016 3:18 pm
by cazfi
The official msys1 builds of 2.6 will still contain them... so they are going away from official builds earliest in 3.0 where msys2 will become the official environment.

Re: Msys2 based Windows Installer testing

Posted: Wed Aug 31, 2016 2:45 pm
by Arbogast
Installed Freeciv-2.6.0-beta0+r33689-gtk3 and launched it. Alas !
I was told that "ws2_32.dll" is missing. :

Later : I re-installed Freeciv-2.5.0-beta0-gtk3 trying to find that .dll and I got an error message. See below : (pardon my french)

Erreur-App.jpg


Which is a little different from the Freeciv-2.6.0-beta0+r33689-gtk3
I think the main information is clear enough...

I don't get it : I DID have an older version of GTK3 and it worked alright.

Re: Msys2 based Windows Installer testing

Posted: Sat Sep 03, 2016 8:35 pm
by dunnoob
Arbogast wrote:Installed Freeciv-2.6.0-beta0+r33689-gtk3 and launched it. Alas !
I was told that "ws2_32.dll" is missing.
Apparently your screenshot claims that procedure entry point inet_ntop was not found in ws2_32.dll. There are two r33689 gtk3 installers in Cazfi's test dungeons, one win32 and another win64, or rather, the names are different, the timestamps and sizes are identical. Over mobile broadband I'm not tempted to check both, but I'm curious and try the win64 variant.

Update 1, Windows 7 x64 has inet_ntop in system32/ws2_32.dll (as the name says not this is the 64bit version) and in syswow64/ws2_32.dll (that's the 32 bit version seen as system32/ws2_32.dll from a 32bit app). Both updated in May, 2016.

Update 2, can install: yes, can launch client: yes, client can start server: yes, can start default game: yes, can move settler: yes, can uninstall: yes, works for me: yes, ball in your part of the court: yes, are you testing with Windows XP?

Re: Msys2 based Windows Installer testing

Posted: Sun Sep 04, 2016 1:37 pm
by Arbogast
That's the very one I'm having trouble with ! (r33689-GTK3)

Yes, XP.

Thanks anyway...

EDIT : Managed to install version 2.5.0.-r22810. Managed to launch the client. Managed to get into different windows. Didn't find the WS2_32.dll.
The only reference to the inet_ntop is in the libcurl.dll.

Re: Msys2 based Windows Installer testing

Posted: Mon Sep 05, 2016 11:12 am
by cazfi
S2_6 build from r33755: http://download.gna.org/freeciv/package ... a0+r33755/

This is first msys2 based build that has audio support enabled. You may need to change sound plugin from "None" to "Sdl" in the client options, save options, and restart the client if you have old preferences saved.

The minimum version for msys2 based builds is Vista in all freeciv branches.

Re: Msys2 based Windows Installer testing

Posted: Mon Sep 05, 2016 11:12 am
by cazfi
Arbogast wrote:EDIT : Managed to install version 2.5.0.-r22810. Managed to launch the client. Managed to get into different windows. Didn't find the WS2_32.dll.
The only reference to the inet_ntop is in the libcurl.dll.
That's one of the functions XP lacks that make Vista the minimum requirement.

Re: Msys2 based Windows Installer testing

Posted: Fri Sep 09, 2016 1:29 pm
by cazfi
New build from freeciv trunk r33764: http://download.gna.org/freeciv/package ... ev+r33764/

This is first build from current trunk that has audio enabled.
cazfi wrote:You may need to change sound plugin from "None" to "Sdl" in the client options, save options, and restart the client if you have old preferences saved.

Re: Msys2 based Windows Installer testing

Posted: Sat Sep 10, 2016 7:12 am
by cazfi
New builds with bz2 savegame compression (freeciv default compression method) working:

S2_6 r33769: http://download.gna.org/freeciv/package ... a0+r33769/
TRUNK r33771: http://download.gna.org/freeciv/package ... ev+r33771/

Re: Msys2 based Windows Installer testing

Posted: Sat Sep 10, 2016 6:15 pm
by louis94
Quickly tested 2.6 64 bits in a Win7 64 bits VM. So far, everything works, but there's a noticeable delay between an unit's move and the sound.

Louis

Re: Msys2 based Windows Installer testing

Posted: Sat Sep 10, 2016 9:06 pm
by louis94
Ok, having played a few turns with trunk, I noticed the following:
  • The tile information (on middle click) has a transparent background
  • The sound lags behind the GUI (not sure if it's the VM)
  • The Adwaita-styled window decoration look out of place
Else everything tested worked ok.